Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (54)
Пошуковий запит: (<.>A=Янчева Л$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 37
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Бутинець Ф. Ф. 
Бухгалтерський облік у громадському харчуванні : Навч. посібник для студ. вищих навч. закл., що навч. за освіт.-проф. прогр. підгот. бакалавра з економіки зі спец. "Облік і аудит" / Ф. Ф. Бутинець, Л. М. Янчева, О. М. Глущук, Т. П. Остапчук, С. І. Якименко. - Житомир : ПП "Рута", 2002. - 439 c. - (Навч. посіб. з бух. обліку). - укp.

Розглянуто питання організації та обліку на підприємствах громадського харчування: патентування та ліцензування діяльності, особливості обліку та документування операцій, порядок ціноутворення. Висвітлено порядок зоповнення калькуляційних карток і розрахунків цін на готову продукцію та товари. Описано принципи організації бухгалтерського обліку, зокрема, власного капіталу і забезпечення зобов'язань, необоротних активів, запасів, коштів, розрахунків та інших активів, доходів, витрат та фінансових результатів, а також обліку на позабалансових рахунках.

Рассмотрены вопросы организации работы и учета на предприятиях общественного питания: патентования и лицензирования деятельности, особенности учета и документирования операций, порядок ценообразования. Освещен порядок заполнения калькуляционных карточек и расчетов цен на готовую продукцию и товары. Описаны принципы организации бухгалтерского учета. Особое внимание уделено учету собственного капитала и обеспечения обязательств, учету долгосрочных и текущих обязательств, необратимых активов, запасов, средств, затрат и финансовых результатов, учету на внебалансовых счетах.


Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(4УКР)242.4я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА626699 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Янчева Л. М. 
Електронна комерція: організація та облік : навч.посіб. / Л. М. Янчева, А. П. Грінько, А. С. Крутова, Т. О. Тарасова; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2008. - 231 c. - Бібліогр.: с. 228-230. - укp.

Висвітлено теоретичні й організаційні засади електронної комерції, проаналізовано особливості формування її технологічної інфраструктури. Проведено моделювання бізнес-процесів і розкрито перспективи впровадження сучасних форм розрахунків в електронну комерційну діяльність. Обгрунтовано вимоги до організації автоматизованого робочого місця, показано переваги використання електронної комерції, описано її бізнес-моделі та життєвий цикл. Зроблено огляд історії розвитку світового ринку інформаційних послуг, розглянуто питання організації й обліку комерційної діяльності в мережі Internet, визначено перспективи її розвитку в Україні.

Освещены теоретические и организационные основы электронной комерции, проанализированы особенности формирования ее технологической инфраструктуры. Проведено моделирование бизнес-процессов и раскрыты перспективы внедрения современных форм расчетов в электронную коммерческую деятельность. Обоснованы требования к организации автоматизированного рабочего места, показаны преимущества использования электронной комерции, описаны ее бизнес-модели и жизненный цикл. Проведен обзор истории развития мирового рынка информационных услуг, рассмотрены вопросы организации и учета коммерческой деятельности в сети Internet, определены перспективы ее развития в Украине.


Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(4УКР)242.1-211.852 я73 + У9(4УКР)421 ф12 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА706100 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Янчева Л. М. 
Аудит в умовах застосування інформаційно-комунікаційних технологій : монографія / Л. М. Янчева, А. С. Крутова, Т. О. Тарасова, Т. В. Бочуля; МОНМС України, Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2011. - 292 c. - Бібліогр.: 90 назв - укp.

Висвітлено основні методичні, технологічні й організаційні аспекти проведення комп'ютерного аудиту в Україні відповідно до вимог Міжнародних стандартів аудиту. Описано організаційно-методичні підходи до застосування комп'ютерних методів аудиту. Розглянуто процес збирання аудиторських доказів, проблеми визначення обсягу аудиторської перевірки та порядок документування її результатів. Увагу приділено порядку розгляду випадків порушень і помилок, видам і класифікації економічної інформації, системі оцінювання якості аудиту. Запропоновано технологію проведення ІТ-аудиту, яка дозволяє визначати критерії проведення аудиту інформаційних технологій відповідно до міжнародних стандартів. Розкрито особливості здійснення аудиту в електронній комерції, визначено шляхи й інструменти уникнення загроз інформаційній безпеці.


Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(4УКР)80-211.852

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА750655 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Янчева Л. М. 
Аудит : навч. посіб. / Л. М. Янчева, З. О. Макеєва, А. О. Баранова, І. В. Янчева, А. І. Кашперська. - К. : Знання, 2009. - 335 c. - укp.

Висвітлено теоретичні засади організації аудиторської діяльності відповідно до Міжнародних стандартів аудиту. Розкрито основні принципи організації та побудови фінансово-господарського контролю в країнах ринкової економіки, етапи розвитку методології та методики проведення аудиту в світовій практиці та перспективи розвитку аудиторської діяльності в Україні. Увагу приділено плануванню та розробці стратегії аудиторської перевірки за умов вибіркового обстеження. Описано методики визначення рівня аудиторського ризику шляхом оцінки ефективності функціонування систем внутрішнього контролю, внутрішнього аудиту та бухгалтерського обліку на підприємстві, що перевіряється.

Освещены теоретические основы организации аудиторской деятельности в соответствии с Международными стандартами аудита. Раскрыты основные принципы организации и построения финансово-хозяйственного контроля в странах рыночной экономики, этапы развития методологии и методики проведения аудита в мировой практике и перспективы развития аудиторской деятельности в Украине. Уделено внимание планированию и разработке стратегии аудиторской проверки в условиях выборочного обследования. Описаны методики определения уровня аудиторского риска путем оценки эффективности функционирования систем внутреннего контроля, внутреннего аудита и бухгалтерского учета на проверяемом предприятии.


Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(0)8 я73 + У052.9(4УКР)8 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА725184 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Янчева Л. М. 
Бухгалтерський облік у галузях економіки : навч. посіб. / Л. М. Янчева, А. П. Грінько; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2009. - 306 c. - укp.

Розглянуто особливості організації бухгалтерського обліку в окремих галузях економічної діяльності, зокрема, сільському господарстві, будівництві, автотранспорті, готельній, туристичній, рекламній і фармацевтичній індустрії. Розкрито зміст взаємозв'язку найбільш суттєвих економічних показників. Увагу приділено проблемам опрацювання облікової інформації та можловостям її використання в управлінні підприємством.

Рассмотрены особенности организации бухгалтерского учета в отдельных отраслях экономической деятельности, в частности, сельском хозяйстве, строительстве, автотранспорте, гостинничной, туристической, рекламной и фармацевтической индустрии. Раскрыто содержание наиболее существенных экономических показателей. Уделено внимание проблемам обработки учетной информации и возможностям ее использования в управлении предприятием.


Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(4УКР)2 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА726631 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Янчева Л. М. 
Дивіденди: теорія, практика, облік : монографія / Л. М. Янчева, Н. С. Акімова, Т. В. Бочуля; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2010. - 176 c. - укp.

Висвітлено теоретико-економічні й облікові аспекти розрахунків за дивідендами акціонерного товариства із застосуванням новітніх інформаційних технологій. Розглянуто організаційно-методичні підходи до обліку дивідендів за видами акцій. Увагу приділено корпоративним інформаційним системам класу EPR.

Освещены теоретико-экономические аспекты расчетов по дивидентам акционерного общества с применением современных информационных технологий. Рассмотрены организационно-методические подходы к учету дивидендов по видам акций. Уделено внимание корпоративным информационным системам класса EPR.


Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(4УКР)229.16-145.728.1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА731264 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Інноваційні технології підготовки фахівців за спеціальностями "Облік і аудит" та "Фінанси" : тез. доп. всеукр. наук.-практ. конф., 28 - 29 жовт. 2009 р., Харків / ред.: О. І. Черевко, Л. М. Янчева, В. М. Михайлов, Т. О. Сидорова, В. І. Оспіщев; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2009. - 212 c. - укp. - рус.

Наведено тези доповідей з досвіду розробки та застосування інноваційних технологій і новітніх інформаційних ресурсів у сучасному інформаційному середовищі для забезпечення європейської якості підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційних рівнів бакалавр, спеціаліст, магістр за спеціальностями "Облік і аудит" і "Фінанси". Розглянуто питання з напрямів формування інтерактивних навчально-методичних комплексів спеціальностей і дисциплін, використання активних форм і методів навчання, трансформація принципів і вимог Болонського процесу.

Приведены тезисы докладов из опыта разработки и применения инновационных технологий и новейших информационных ресурсов в современной информационной среде для обеспечения европейского качества подготовки специалистов образовательно-квалификационных уровней бакалавр, специалист, магистр по специальностям "Учет и аудит" и "Финансы". Рассмотрены вопросы по направлениям формирования интерактивных учебно-методических комплексов специальностей и дисциплин, использования активных форм и методов обучения, трансформации принципов и требований Болонского процесса.


Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(4УКР)2 р я431 + У010.295.7 р я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА726332 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Янчева Л. М. 
Інформаційні системи та технології в обліку : навч. посіб. / Л. М. Янчева, Н. С. Акімова, О. В. Топоркова, Л. П. Рудіян, Л. М. Леонова; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2011. - 277 c. - Бібліогр.: 23 назв. - укp.

Розглянуто питання створення та організації інформаційних систем обліку (ІСО) і нових технологій, що застосовуються під час вирішення облікових завдань. Увагу приділено комп'ютеризації обліку за допомогою спеціалізованих бухгалтерських програм. Висвітлено основи побудови закордонних ІСО, особливості захисту інформації в ІСО й описано інформаційно-пошукові системи в мережі інтернет.


Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(0)20-211.852 я73 + У052.9(4УКР)20-211.852 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА746029 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Організація навчального процесу за кредитно-модульною системою : матеріали IX Всеукр. наук.-метод. конф., 23 верес. 2011 р., Харків / ред.: О. І. Черевко, Л. М. Янчева, В. М. Михайлов; МОНМС України, Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2011. - 455 c. - укp.

Висвітлено актуальні проблеми модернізації вищої освіти та систем управління навчальним процесом. Проаналізовано форми та методи контролю роботи студентів за умов організації навчального процесу за кредитно-модульною системою освіти. Розкрито можливості управління якістю навчання засобами тестового оцінювання системності знань. Обгрунтовано методичну систему професійної підготовки творчого фахівця харчової галузі. Охарактеризовано новітні інтерактивні методи навчання у ВНЗ. Запропоновано методику створення навчальних фільмів з хімії. Розглянуто особливості використання флеш-презентацій у навчальному процесі ВНЗ. Проаналізовано вплив комп'ютерних технологій навчання на формування пізнавальної самостійності студентів. Подано інформацію про структуру та зміст електронного журналу обліку успішності студентів за кредитно-модульною системою організації навчання. Розроблено модель оцінних функцій викладача.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч481.29 я43

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА747316 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Модернізація вищої освіти та проблеми управління якістю підготовки фахівців. Теоретико-методологічні та практичні проблеми підготовки фахівців за ступеневою системою освіти : матеріали VIII Всеукр. наук.-метод. конф., 23 верес. 2010 р., Харків / ред.: О. І. Черевко, Л. М. Янчева, В. М. Михайлов; МОН України, Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2010. - 432 c. - укp.

Наведено матеріали доповідей з вивчення вітчизняного та зарубіжного досвіду модернізації вищої освіти, інтеграції науки й освіти. Увагу приділено визначенню проблем, перспектив, а також організаційних аспектів впровадження інновацій у навчальний процес, формуванню креативної особистості в процесі підготовки фахівців за ступеневою системою освіти. Розглянуто діалог як метод інтерактивної взаємодії викладача та студентів у процесі навчання. Розглянуто використання системно-динамічного моделювання під час підготовки фахівців технологічного напряму. Досліджено досвід міжнародної співпраці у впровадженні двоступеневої підготовки у галузі інженерних наук. Визначено значення лінгвокультурологічних дисциплін у структурі фахової підготовки філологів-перекладачів. З'ясовано особливості використання тренінгів як методу практичної підготовки студентів. Розглянуто особливості викладання іноземної мови в немовному ВНЗ. Виявлено переваги комп'ютерної техніки під час підготовки студентів економічних спеціальностей. Наведено сучасні засоби активації пізнавальної діяльності, шляхи підвищення мотивації для здобуття студентами освіти високої якості. Розкрито методику використання краєзнавчого матеріалу в процесі викладання історико-культурологічних дисциплін. Розглянуто елементи інтелектуальних ігор на заняттях для розвитку мислення студентів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч481 я431(4УКР) + У. р3(4УКР) я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА735952 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Янчева Л. М. 
Організація обліку витрат рекламної діяльності : монографія / Л. М. Янчева, В. І. Оспіщев, І. В. Нестеренко; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2009. - 164 c. - укp.

Висвітлено проблеми підвищення ефективності управління виробничими витратами підприємств рекламної діяльності України. Наведено науково-обгрунтовані рекомендації щодо удосконалення методик обліку виробничих витрат і калькулювання собівартості рекламної продукції. Увагу приділено можливостям застосування сучасних інформаційних технологій і проблемам підвищення аналітичності облікових даних.

Освещены проблемы повышения эффективности управления производственными расходами предприятий рекламной деятельности Украины. Приведены научно-обоснованные рекомендации по усовершенствованию методик учета производственных расходов и калькулирования себестоимости рекламной продукции. Уделено внимание возможностям применения современных информационных технологий и проблемам повышения аналитичности учетных данных.


Індекс рубрикатора НБУВ: У052.9(4УКР)242.10-803.81-148.6

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА722622 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Проблеми управління підприємствами торгівлі та ресторанного бізнесу в умовах інноваційного розвитку : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., 19 жовт. 2011 р., Харків / ред.: О. І. Черевко, Л. М. Янчева, В. М. Михайлов; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі, Асоц. працівників навч. закл. України турист. та готел. профілю, Балт. міжнар. акад., С.-Петербурз. держ. інж.-екон. ун-т. - Х., 2011. - 314 c. - укp.

Проаналізовано роль кластера в активізації інноваційних процесів, державного регулювання в інноваційній діяльності. Викладено сучасні підходи до розробки інноваційної стратегії ресторанних підприємств (РП). Описано антикризові методи з удосконалення управління персоналом на торговельних підприємствах. Розглянуто питання розробки стратегії інноваційного розвитку РП до підготовки Євро-2012. Розкрито аспекти використання CRM-систем у готельно-ресторанному бізнесі. Висвітлено стратегію та тактику антикризового управління підприємств, інструментарій оцінювання інвестиційної привабливості суб'єктів господарювання у процесі злиття та поглинання. Визначено місце внутрішнього маркетингу в управлінні персоналом.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)42 я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА745201 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Управління економічним потенціалом підприємства : тези доп. ІІ Всеукр. наук.- практ. конф., 15 жовт. 2010 р., Харків / ред.: О. І. Черевко, Л. М. Янчева, В. М. Михайлов; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х., 2010. - 328 c. - укp. - рус.

Розглянуто актуальні проблеми управління стратегічним, кадровим, маркетинговим і зовнішньоекономічним потенціалом вітчизняних підприємств. Показано посилення ролі дивідендної політики в розвитку національних корпорацій. Розкрито питання оцінки ефективності взаємовідносин торговельної організації з клієнтами. Увагу приділено моделюванню економічного розвитку підприємств, проблемам організації служби безпеки на підприємствах роздрібної торгівлі, можливостям застосування методів ситуаційного аналізу під час ухвалення управлінських рішень. Вивчено зарубіжну практику розробки регіональних стратегій соціально-економічного розвитку. Проаналізовано специфіку процесів злиття та поглинання в корпоративному секторі економіки України.

Рассмотрены актуальные проблемы управления стратегическим, кадровым, маркетинговым и внешнеэкономическим потенциалом отечественных предприятий. Показано усиление роли дивидендной политики в развитии национальных корпораций. Раскрыты вопросы оценки эффективности взаимоотношений торговой организации с клиентами. Уделено внимание моделированию экономического развития предприятий, проблемам организации службы безопасности на предприятиях розничной торговли, возможностям применения методов ситуационного анализа при принятии управленческих решений. Изучена зарубежная практика разработки региональных стратегий социально-экономического развития. Проанализирована специфика процессов слияния и поглощения в корпоративном секторе экономики Украины.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)29 я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА732696 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі : тези доп. всеукр. наук.-практ. конф. молодих учен. і студ., 25 квіт. 2012 р. : у 4 ч. Ч. 1. Секції 1-6 / ред.: О. І. Черевко, Л. М. Янчева, В. М. Михайлов, М. П. Головко; Харк. облдержадмін., Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х. : ХДУХТ, 2012. - 152 c. - укp.

Розглянуто інноваційні технології продукції закладів ресторанного господарства та харчової ндустрії. Висвітлено сучасні тенденції в технології декорування страв, перспективи розробки технології декоративних покриттів на основі пектину. Наголошено на актуальності виробництва функціональних харчових продуктів у ресторанному господарстві. Проаналізовано нові тенденції в технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів, перспективні напрямки в технології м'яса та м'ясопродуктів. Значну увагу приділено технології продуктів харчування підвищеної харчової та біологічної цінності. Акцентовано на інноваційних технологіях харчових виробництв, нанотехнологіях і біотехнологіях оздоровчих продуктів. Наведено наукове обгрунтування технології одержання йодобілкового напівфабрикату, проаналізовано вплив аероіонної обробки на показники якості рибних жирів, а також вплив ферментів і кислот на структурно-механічні властивості пресервів із прісноводної риби. Запропоновано нові технлогії солодких страв підвищеної біологічної цінності на основі фруктово-ягідних кріодиспергованих напівфабрикатів. Розкрито товарознавчі аспекти дослідження ринку товарів, їх якості та експертизи.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я431(4УКР)

Рубрики:

Шифр НБУВ: С11204/1 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі : тези доп. всеукр. наук.-практ. конф. молодих учен. і студ., 25 квіт. 2012 р. : у 4 ч. Ч. 3. Секції 17-22 / ред.: О. І. Черевко, Л. М. Янчева, В. М. Михайлов, М. П. Головко; Харк. облдержадмін., Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х. : ХДУХТ, 2012. - 148 c. - укp.

Висвітлено сучасні проблеми та перспективи розвитку аналізу в контексті управління підприємств, роль і місце стратегічного аналізу в системі менеджменту підприємства, теоретичні засади стратегії і тактики фінансового менеджменту на підприємстві. Розглянуто актуальні проблеми та перспективи розвитку фінансово-кредитної системи України, економічні аспекти розбудови та розвитку підприємств харчування та торгівлі. Окреслено шляхи вдосконалення обліку та аудиту в системі управління, наголошено на перевагах електронної форми звітності. Розкрито організаційні аспекти внутрішньогосподарського контролю за умов використання комп'ютерних технологій. Значну увагу приділено соціально-економічним аспектам та проблемам міжнародних інтеграційних і глобалізаційних процесів, акцентовано на інтернаціональних проблемах іллегалізації зовнішньоекономічної діяльності. Визначено напрями здійснення сучасних інвестиційних процесів за умов глобалізації, проаналізовано наслідки вступу до СОТ для національної економіки України.


Індекс рубрикатора НБУВ: У.я 431(4УКР) + У9(4УКР)42 я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: С11204/3 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Актуальні проблеми розвитку харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі : тези доп. всеукр. наук.-практ. конф. молодих учен. і студ., 25 квіт. 2012 р. : у 4 ч. Ч. 4. Секції 23-30 / ред.: О. І. Черевко, Л. М. Янчева, В. М. Михайлов, М. П. Головко; Харк. облдержадмін., Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х. : ХДУХТ, 2012. - 134 c. - укp. - англ.

Висвітлено маркетингові проблеми та інновації за сучасних умов господарювання, питання прогнозування діяльності підприємств та оцінювання ефективності маркетингового управління. Окреслено перспективи використання маркетингу 3.0, вірусного маркетингу, увагу приділено маркетингу інновацій у сфері банківських послуг. Розглянуто світові та національні проблеми менеджменту сфери послуг, інноваційні напрями розвитку готельного бізнесу в Україні, перспективи співробітництва нашої держави з ЄС у галузі туризму, основні напрями стратегічного розвитку ресторанного господарства. Акцентовано на сервісних технологіях в готельному та ресторанному бізнесі, проаналізовано розвиток готельного господарства в Україні та у світі. Охарактеризовано нові формати та напрямки діяльності закладів ресторанного господарства, питання організації дієтичного харчування в санаторно-курортних закладах, роль хостес в організації обслуговування гостей "Євро-2012".


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)42 я431 + Ч216(4УКР)17 я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: С11204/4 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Торгівля та готельно-ресторанний бізнес: інноваційний розвиток в умовах глобалізації : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф., присвяч. 90-річчю з дня народж. ректора ун-ту (1967 - 1988 рр.), канд. екон. наук, проф., засл. діяча вищ. шк. Укр. РСР Бережного Івана Григоровича, 20 квіт. 2012 р. : у 2 ч. Ч. 2 / ред.: О.І. Черевко, Л.М. Янчева, В.М. Михайлов; Голов. упр. освіти і науки Харк. облдержадмін., Харк. торг.-пром. палата, Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х. : ХДУХТ, 2012. - 296 c. - укp.

Висвітлено проблеми та шляхи покращання інноваційного розвитку підприємств ресторанного господарства. Розкрито стратегічні аспекти розвитку вітчизняного ресторанного господарства під впливом зовнішніх і внутрішніх туристичних потоків. Проаналізовано вплив інформаційних технологій на облік та управління підприємствами готельно-ресторанного бізнесу, показано ефективність обліково-інформаційних процесів у системі управління взаємовідносинами з клієнтами (CRM). Наведено класифікацію доходів на підприємствах ресторанного господарства залежно від мети управління. Увагу приділено використанню автоматизованих інформаційних систем у кейтерингових компаніях. Акцентовано на способах збору та обробки інформації в системі діагностики зовнішнього середовища торговельного підприємства. Охарактеризовано інноваційні механізми розвитку торговельних підприємств, застосування інформаційних систем в роздрібній торгівлі. Розглянуто вплив різних чинників на торгово-технологічний процес підприємств оптово-роздрібної торгівлі.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)42 я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: В353913/2 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Торгівля та готельно-ресторанний бізнес: інноваційний розвиток в умовах глобалізації : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф., присвяч. 90-річчю з дня народж. ректора ун-ту (1967 - 1988 рр.), канд. екон. наук, проф., засл. діяча вищ. шк. Укр. РСР Бережного Івана Григоровича, 20 квіт. 2012 р. : у 2 ч. Ч. 1 / ред.: О.І. Черевко, Л.М. Янчева, В.М. Михайлов; Голов. упр. освіти і науки Харк. облдержадмін., Харк. торг.-пром. палата, Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Х. : ХДУХТ, 2012. - 278 c. - укp.

Висвітлено теоретичні аспекти інвестиційної привабливості підприємств готельно-ресторанного бізнесу, застосування матричного методу для оцінки інноваційного потенціалу цих підприємств. Розкрито суттєві особливості розвитку готельного господарства в Україні, розглянуто підвищення якості готельних послуг як інноваційний шлях розвитку гостинності в Україні. Увагу приділено формуванню електронного бізнесу в готельно-ресторанній сфері. Наведено критерії ціноутворення у сфері вітчизняних туристичних послуг. Проаналізовано вплив інноваційної стратегії на підавищення конкурентоспроможності торговельного підприємсьва. Викладено проблеми інтелектуалізації праці на торговельних підприємствах України, маркетингові стратегії розвитку торговельно-виробничих підприємств. Охарактеризовано сучасні підходи до управління оборотними активами торговельного підприємства. Окреслено перспективи розвитку ресторанного та туристичного бізнесу за умов глобалізації.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)42 я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: В353913/1 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Прогресивна техніка та технології харчових виробництв, ресторанного та готельного господарств і торгівлі. Економічна стратегія і перспективи розвитку сфери торгівлі та послуг : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 45-річчю ХДУХТ, 18 жовт. 2012 р. : у 2 ч. Ч. 2 / ред.: О. І. Черевко, Л. М. Янчева, В. М. Михайлов; Харк. облдержадмін, Харк. торг.-пром. палата, Харк. держ. ун-т харч. та торгівлі. - Х., 2012. - 494 c. - укp. - рус.

Розглянуто організаційно-методичні аспекти аудиту нематеріальних активів підприємств роздрібної торгівлі. Розкрито теоретичні основи визначення витрат як економічної категорії. Проаналізовано проблемні аспекти впровадження систем бюджетування. Проведено оцінювання ступеня ефективності використання трудового потенціалу готелів. Охарактеризовано проблеми під час визначення кредитоспроможності позичальників. Досліджено економічні та господарські відносини в розрізі кримінального законодавства. Викладено тенденції роздрібної торгівлі в контексті економічного та соціального розвитку України. Запропоновано напрями розвитку інноваційних процесів у закладах ресторанного господарства. Висвітлено проблематику та перспективи традиції філософського осмислення феноменів їжі та харчування.


Індекс рубрикатора НБУВ: У542 я431 + У052.9(4УКР)242 я431 + У9(4УКР)42 я431

Рубрики:

Шифр НБУВ: В354017/2 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Інноваційні технології в харчовій промисловості та ресторанному господарстві : тези доп. Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф. 14 - 16 листоп. 2012 р., Харків / ред.: О. І. Черевко, Л. М. Янчева, В. М. Михайлов; Харк. облдержадмін., Харк. торг.-пром. палата, Харк. держ. ун-т харч. та торг., ДП "Харк. регіон. наук.-вироб. центр стандартизації, метрології та сертифікації". - Х. : ХДУХТ, 2012. - 212 c. - укp. - рус.

Розглянуто проблеми удосконалення процесів розробки та впровадження продуктів функціонального призначення. Досліджено можливості застосування соєвих компонентів у виробництві м'якого морозива. Проаналізовано перспективи використання харчової домішки "зеєсан-йогурт" у технології солодких страв з пінною структурою. Вивчено вплив пектинів на процес піноутворення яєчного білка. Охарактеризовано відмінні риси і переваги одержаних результатів під час розробки спеціального безбілкового хліба над вітчизняними і закордонними аналогами. Вивчено показники якості заморожених молочно-рослинних десертів з використанням сколотини та натуральних вітамінних наповнювачів. Проаналізовано сучасні методи визначення фальсифікації виноградних вин. Визначено шляхи формування сировинної бази м'ясопереробної галузі.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я431(0) + Л99 я431(0)

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА769184 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського